Kas čia? Šio puslapio pagalba gali išsaugoti įrašą tolimesniam naudojimui, arba parodyti savo draugams per socialinius tinklus. Pranešimą apie įrašą galima nusiųsti ir el. paštu.

Kur norite publikuoti?

Nusiųsk draugui el. paštu

E-mail It
2009-01-14

Imbieriniai sausainiai

Publikuota: Kepiniai


1 v.š. malto imbiero
1 a.š. muskato
1 a.š. maltų gvazdikėlių


1 šaukštelis cinamono


1 šaukštelis sodos (nugęsinau su actu, nors nubeždžionautame recepte to nebuvo minima)
1 šaukštelis druskos (patartina gerai ištirpinti šaukšte vandens)
1 stiklinė sviesto
6 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus (taip pat pakaitinti kol pasidarys skystas)
2 kiaušiniai
žiupsnelis vanilinio cukraus 


 


Pakelį sviesto (200g.) ir 4 šaukštus (su kaupu) medaus sudėjau į dubenį ir viską pakaitinau mikrobangėje. Į skystą medaus ir sviesto masę supyliau cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišius į pravėsusią tešlą įmušiau kiaušinius bei sudėjau visus prieskonius. Įpyliau nugęsintą sodą su actu bei miltus. Užminkiau tešlą. Ji turi būti ne per kieta. Pusvalandžiui įkišau į šaldytuvą kad sustingtų, o tada jau kočiojam… formuojam… ir kepam ~15 min. 200oC orkaitėje.


 


P.S. Labai skanūs sausainiai. Visi namai pakvimpa Kalėdomis. Juos patartina laikyti sandariame, sausame inde. Ilgai negenda. Prieš šias Kalėdas kepiau net 3 kartus ir visada greitai sprogdavo :)


 


Šaltinis: http://kvanksht.livejournal.com/8683.html


 


Atgal į: Imbieriniai sausainiai