Kas čia? Šio puslapio pagalba gali išsaugoti įrašą tolimesniam naudojimui, arba parodyti savo draugams per socialinius tinklus. Pranešimą apie įrašą galima nusiųsti ir el. paštu.

Kur norite publikuoti?

Nusiųsk draugui el. paštu

E-mail It
2009-03-04

Balandėlių lazanija

Publikuota: Mesa

Vakar po ilgesnės pertraukos prisėdau prie savo Blogo ir įkėliau pora Kalėdinių receptėlių, bet gavau priekaištų, kad tema neaktuali, tai kam neįdomu neskaitykite… Aš sukėliau, kad nepražūtų niekais mano įdėtas darbas, nes taip jau susiklostė, kad laiko visai buvo nerasta vykdyti šią veiklą.


Na, o dabar aktualesnis- kasdieniškesnis įrašas:





Balandėliai kitaip…


Apviriau kopūsto galvą. Nuėmiau lapus. Pasiruošiau farsą su ryžiais, mairūnu, druskyte, svoguniuku, kiaušiniu. Žodžiu, kolkas visas procesas panašus į balandėlių gamybą… , bet dabar prasidės visas keistumas ir paprastumas. Į riebalais pateptą skardą kloju kopūsto lapus, tada ant jų prispaudžiu paruoštą faršą ir apibarstau tarkuotomis morkomis, bei apipilu padažu paruoštu sumaišius kečupą, grietinę ir šlakelį sultinio. Taip viską kartoju, kol baigiasi produktai, o paskutinis sluoksnis turėtų būti kopūstlapių. Apipilu viską jau minėtu padažu ir skardą šaunu į 180oC orkaitę 45-50 min. Skanaus!





P.S. Esu užmačiusi, kad kopūstą galima paruošti dar paprasčiau. Mikrobangų krosnelės pagalba. Kopūsto galvą reikia įdėti į polietileninį maišelį (patį paprasčiausią, kokių galima rasti parduotuvėse atskirti vienarūšėms prekėms). Maišelį subadome šakute ir kepame kopūstą mikrobangėje 10 min. Štai ir viskas. Lapai turėtų lengvai nusiimti. Aš šio proceso dar neesu bandžiusi su kopūstu, bet atsižvelgiant į tai, kad esu bandžiusi tokiu pačiu būdu virti bulves (bandymas pavyko;)), tad tikrai ateityje bandysiu.


 


 


Atgal į: Balandėlių lazanija