BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Keksas “Juodasis princas”


1 stiklinė miltįų
1 stiklinė cukraus,
žiupsnelis druskos,
1/2 a.š. sodos,
2 v.š. kakavos,
1 stiklinė grietinės,
1 kiaušinis,
1v.s. tirpinto margarino,
200g vyšnių,
2v.s. kokoso drozlių.

Kiaušinį išplakti su cukrumi, supilti grietinę margariną,druską, kakavą ir miltus su soda.Viską išmaišyti. Į tešlą įmaišyti kokosų drožles ir vyšnias (supyliau  net neatšildžius šaldytas iš pakelio). Supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti 45-50min 180oC orkaitėje.
Iškepusį galima aplieti ištirpintu šokoladu.


 


P.S. Labai skanus keksiukas. Ačiū Davidijai iš SM už šį receptėlį. Drėgnas, purus, o svarbiausia greitai pagaminamas ir nereikalaujantis daug pastangų…. Vos spėjau nufotografuoti likučius:). Tikrai kepsiu dar ne kartą…

Rodyk draugams

Kūčiukai


~800g. miltų tešlai,


1 stiklinė cukraus,


80- 100g. sviesto,


3 v.š. aguonų,


30g. mielių,


500ml. pieno


Į pašildytą pieną (36oC) dėti sutrupintas mieles, ištirpintą sviestą,  žiupsnelį druskos ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti- kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. O paskui formuoti kūčiukus. Pasitepus rankas aliejuje darau volelį ir jį supjaustau į pupelės dydžio gabalėlius. Kepti ~10 min. 170oC orkaiteje.


 


P.S. Šiemet mūsų šeimai šios šventės buvo ypatingos, nes susilaukėme dukrelės, o aš vis juokaudavau, kad kol “šližikai” neprikepti, tol nevažiuosiu gimdyti :)


 

Rodyk draugams

Imbieriniai sausainiai


1 v.š. malto imbiero
1 a.š. muskato
1 a.š. maltų gvazdikėlių


1 šaukštelis cinamono


1 šaukštelis sodos (nugęsinau su actu, nors nubeždžionautame recepte to nebuvo minima)
1 šaukštelis druskos (patartina gerai ištirpinti šaukšte vandens)
1 stiklinė sviesto
6 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus (taip pat pakaitinti kol pasidarys skystas)
2 kiaušiniai
žiupsnelis vanilinio cukraus 


 


Pakelį sviesto (200g.) ir 4 šaukštus (su kaupu) medaus sudėjau į dubenį ir viską pakaitinau mikrobangėje. Į skystą medaus ir sviesto masę supyliau cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišius į pravėsusią tešlą įmušiau kiaušinius bei sudėjau visus prieskonius. Įpyliau nugęsintą sodą su actu bei miltus. Užminkiau tešlą. Ji turi būti ne per kieta. Pusvalandžiui įkišau į šaldytuvą kad sustingtų, o tada jau kočiojam… formuojam… ir kepam ~15 min. 200oC orkaitėje.


 


P.S. Labai skanūs sausainiai. Visi namai pakvimpa Kalėdomis. Juos patartina laikyti sandariame, sausame inde. Ilgai negenda. Prieš šias Kalėdas kepiau net 3 kartus ir visada greitai sprogdavo :)


 


Šaltinis: http://kvanksht.livejournal.com/8683.html


 

Rodyk draugams

Majonezinis pyragas


Jums reikės:


4 kiaušiniai


2 puodukai cukraus pudros (1puodukas ~175g) aš naudojau paprastą cukrų


2 puodukai majonezo (rinkitės ne mažiau 30proc. riebumo ir žinoma be priedų krapų ir krienų priekonis čia tikrai nederės :D)


2 puodukai miltų


2a.š. kepimo miltelių


1 pakelis vanilinio cukraus


1 citrinos sulčių.


 


Kaiušinius mikserio pagalba išplaku su cukrumi, supilu majonezą, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, vaniliją, išspaustomis citrinos sultimis. Viską išmaišius sudėti į formą. Kepti 180oC orkaitėje ~40min. Namiškiai pageidavo kekso, tai jiems pageidaujant dar į tešlą įmaišiau razinų. Pasakiškai skanus, purus šviesus pyragas, pagrindinis dalykas, kad labai greitai sulipdomas ;) Beje majonezo skonis nejuntamas.


 

Rodyk draugams

Šokoladinis pyragas (Almost-Fudge Gâteau)


Pyragui:


5 kiaušiniai


200 g juodo šokolado (2 plytelės)


100 g sviesto


2 v.š. kavos ar vandens


1/3 puodelio miltų


žiupsnelis druskos


Glajui:


100 g  juodo šokolado


½ puodelio grietinėlės


2 kukurūzų sirupo (aš tokio mūsų rinkoje dar neužmačiau, tad naudojau  1v.š. kukurūzų krakmolo)


 


 


Šokoladą sulaužiau į dubenį, įdėjau gabaliuką sviesto, cukrų ir porą šaukštų kavos. Viską pašoviau į mikrobangę kelioms minutėms. Išsilydžius viską išmaišiau ir palaukus kol pravės įmušti kiaušinio trynius. Pilame miltus išmaišome. Beliko tik įmaišyti iki standžių putų įmuštus baltymus ir sukrėtus į formą pašauti į iki 170oC įkaitintą orkaitę ir kepti ~30-40min Pradžioje kepiau 180oC, bet pradėjo kilti pyrago vidurys, kaip vulkanas, o man tokio vaizdo nereikia, tad nutariau mažinti kaitrą.


Foto reportažą galite peržvelgti:  http://flickr.com/photos/jhianna/2277930652/


 


Glajui sulaužiau šokoladą ir užpyliau dalį grietinėlės, kaitinau ant silpnos ugnies. Likusią grietinėlę sumaišiau su valgomu šaukštu kukurūzų krakmolo ir supyliau į ištrpusį šokoladą. Maišant kaitinau, kol glajus sutirštėjo. Karštu šokoladu aplaisčiau iškepusį pyragą. Beje, glaistui rinkčiausi pienišką šokoladą.


 



Šaltinis: http://www.culinaryconcoctionsbypeabody.com/2008/02/19/tuesdays-with-dorie-3/


 


P.S. Puodelis=260ml, tai manau drąsiai galite imti stiklinę kaip atitikmenį. Skanus pyragas, tik sekantį kartą naudočiau šiek tiek mažiau cukraus.

Rodyk draugams

Varškės spurgos


400g varškės (9%)


3-4 kiaušiniai


3-4 v.š.cukraus


vanilinio cukraus


pusės stiklinės kefyro, rūgpienio ar grietinės


1 a.š. sodos, nugesintos actu


miltų minkymui (~9v.š.)


 


Kaiušinius su cukrumi išsukti, sudėti vanilinį cukrų, varškę, spilti kefyrą. Kad nebūtų varškės gumulėlių aš darbuojuos su blenderiu (smulkintuvu). Tada gaunasi vientisesnė masė. Ant tešlos pilti kelis šaukštus miltų ir ant jų nugesintą sodą. Išmaišyti. Supilti likusius miltus. Išminkyti. Tešla turi lipti prie rankų. Tada pasistatyti indą su vandeniu, pasišlapinti rankas, kad neliptų prie rankų ir formuoti graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Juos virti atiejuje. Kad spurgos neprisigertų riebalų į tešlą galite įmaišyti porą šaukštų spirito ar šiaip kokio stipraus alkoholinio gėrimo, o verdant į aliejų įmestį žalios bulvės gabalėlį. Iškepusias spurgas apibarstyti miltiniu cukrumi. Skanaus !!!


 


P.S.Greitai pagaminamos ir labai skanios spurgytės. Mano vyriukai šlavė jas su pienu.


 

Rodyk draugams

Pica


Tikslaus recepto nepasakysiu, nes viską darau iš akies. ~1 stiklinėje drungno vandens su v.š. cukraus ir a.š. druskos ištirpdau ~15g. šviežių mielių arba 7g. sausų mielių. Įpilu ~3 v.š. extra virgin alyvų aliejaus ir miltų pagalba užminkau tešlą. Miltus siūlyčiau maišyti extra ir a.rūšies miltus. Viso jų reikės ~500g. Tešla turi būti ne per kieta, bet ir nelipti prie rankų. Palikti 1h., kad pakiltų. Aš perminkau ir leidžiu, kad dar kartą pakiltų. Tada tešla gaunasi elastinga ir gerai tamposi. Pasidarote paplotelį ir jį ištampote iki norimo dydžio. Iš šio kiekio tešlos turėtų gautis 2-3 picos.


 


Įdarą darykite pagal savo skonį. Aš nesu picų ir makaronų didelė megėja, tai man patinka viskas, kas ant jų sudėtą (įdarai). Tai įdaras turi būti gausus ir pica neturėtų būti sprangi. Būtini prieskoniai: čiobrelis, raudonėlis ir bazilikas ir daug įvairių daržovių: svogūnas, pomidorai, alyvuogės, kaparėliai, marinuoti agurkėliai (čia paveldas iš mokyklinių tarybinių valgyklų J, bet įpratimas blogiau už prigimimą…), paprika ir aštūs pipirai (mėgstu aštrų maistą)… Nepamirškite sūrio J. Žodžiu, dedate viską ką mėgstate… Kepame 230-250oC orkaiteje ~10min. Jei turite kepimo akmenį pasinaudokite juo, jei ne tai pakaks ir orkaitės picos kepimo rėžimo. ;)


Skanaus!!!


Rodyk draugams

Šimtalapis


reikės:
1kg miltų
6 kiaušiniai
20-25gr mielių
~1kg cukraus
žiupsnelis druskos
apie 0,5l pieno
1 stiklinė razinų
2stiklinės aguonų
600gr sviesto.
Aguonas iš anksto užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų. Sumalti blenderio pagalba. Įpilame porą šaukštų cukraus.



Dubenyje ištriname mieles su cukrumi, o į mielių masę imušame kiaušinius, įpilame žiupsnelį druskos ir išsukame iki vientisos masės.



Į tešla pilame iki kūno temperatūros pašildytą pieną ir po truputį maišant beriame miltus, tiek, kad tešla būtų neperkieta ji turi lipti prie rankų, ir taip minkyti apie pusvalandį. Minkant rankas ir pagrindą pakaitomis pabarstyti miltais ar patepti aliejumi. 
Suminkytą tešla reikia padalinti į tris lygias dalis aptepti aliejumi uzdengti maistine plėvele ir leisti pakilti.



Pasiruošiame prieš dieną  iš šaldytuvo išimtą suminkštėjusį sviestą.


Tešlos tampymo procesas: (pasiraitokite rankoves:lol:) ant stalo kurio tampysite tešlą galime pasitiesti medžiaginę staltiesę ar šiaip kokią švarią medžiagą, tada lengviau būtų tampyti, nes tešla nesitraukia atgal, o jei neturite tada tik papraščiausiai papilame aliejaus, kad neliptų.


Imame pakilusį tešlos gabaliuką ir pirmiausia kol dar neperdidelis lakštas tampome rankose paskui dedame ant stalo, ir už kraštukų traukiame, kol tešla pasidarys visiškai plona (aišku, tai daryti yra daug lengviau dviese ar tryse, bet imanoma ir vienai), ant ištampyto lakšto tepame sviestą, ji paskirstome po visą lakštą, pilame cukrų (gausiai).



Susukame, patepame kiaušinio plakiniu ir šauname į įkaitintą orkaitę, kepame apie 1 valandą, aišku retkarčiais pasižiūrime ar nesvyla ar pan. Įpusėjus kepimui, viršų pridengiau folija.



Neišsigąskite, nes bekepant sviestas išbėga, o ištirpusio cukraus pagalba gaunasi karamelė, tą karamelę aš paskui aplaisčiau  šimtalapio viršų.



Skanaus!!!



P.S aplinka kurioje darysite turi buti šilta, tada gerai ir kyla ir tamposi ir visas procesas vyksta greičiau. Nepaprastai skanus pyragas. Gaila, kad jam gaminti reikia sugadinti gerą pusdienį, bet rezultatas tikrai vertas to ;).


 

Rodyk draugams

Varškės apkepas


Jei šaldytuve turite varškės ir nesugalvojate ką iš jos pagaminti,- pamėginkite pasigaminti varškės apkepą. Visi produktai keliauja į tą patį dubenį: 3 pak. (600g.) varškės (aš naudoju 9 proc.), 3 kiaušiniai, 4 v.š. cukraus, 1 stiklinė mano kruopų, 1,5 stiklinės kefyro ar jogurto (gali būti ir su skoniu). Nepamirškite įberti 1 a.š. kepimo miltelių. Jei patinka, iberkite nuplikytų razinų. Kepimo forma patepkite riebalais (as naudoju alieju) ir pabarstykite dziuveseliais (nebutina). Kepkite 180oC ikaitintoje orkaiteja ~40min.



Valgykite su uogiene ir grietine (skaiciuojantiems kalorijas tiktų ir natūralus jogurtas;)). Skanaus.


 

Rodyk draugams

Obuolių pyragas

Šio pyrago receptą mano draugės sesuo parsivežė iš US. Labai paprastas ir nepaprastai gardus pyragėlis.


 

Įdaras:

6-8 rūgštūs obuoliai ( jei netingite, nulupkite žievelę ir supjaustykite skiltelėm)

2 š. miltų

2 a.š. vanilės

2 kiaušiniai

1/4 a.š. druskos

2/3 st. grietinės

1/2 a.š. cinamono

Topingas:

1/2 st cukraus

1/3 st miltų

1 a.š. cinamono

4 s sviesto

1/2 st kapotų graikiškų riešutų

Bemielės sluoksniuotos tešlos 500g

Paruošimas:

Tešla iškloti formą, sukrauti obuolius ir užpilti įdaru. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temp ~45 min. Topingo produktus sutrinti pirštais, kad susidarytu “drėgni birūs riešutukai”.Ištraukus formą apibarstyti viršų ir dar pakepti 15 min. Pateikti atšalusį su grietinėle ar ledais.


Skanaus!!!

Rodyk draugams