BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Traški saldžiarūgštė kiniška paukštiena


Labai paprastai pagaminamas patiekalas. Pagal originalų receptą jūs turėtumėte naudoti vištienos krūtinėlę, bet man labiau patinka kalakutiena, tad gaminau iš kalakutienos krūtinėlės. Mėsytę supjaustote 2-3 cm dydžio gabaliukaшs ir pabarstę prieskoniais palaikykite kokį pusvalandį. Tada imate polietileninį maišelį į jį pilate kelis šaukštus bulvių krakmolo ir porą šaukštų miltų, į tą patį maišelį supilate paprieskoniuotus mėsos gabaliukus. Suimate maišelio galą ir papurtote, kad visi gabalėliai apsivoliotų krakmolo ir miltų mišiniu. Įkaitinate aliejų ir apkepate paukštieną. Dėkite po vieną gabalėlį, kad jie nesiliestų ir kepkite iki tol, kol jie pasidarys auksinės spalvos. Šiam reikaliukui puikiai tiktų fritiūrinė. Išgriebtus gabaliukus sudėjau ant dubens iškloto popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tada imate švarią keptuvę ar puodą ir įpyle porą šaukštų augalinio aliejaus apkepinate sezamo sėklas, tada ištirpinate porą šaukšų natūralaus medaus ir porą šaukštų tamsaus sojos padažo, porą šaukštų išspaustų citrinos sulčių. Maišant matysite, kad padažas gaunasi vientisas ir karamelės spalvos (viskas darosi akimirksniu), supilate traškius paukštienos gabaliukus ir šiek tiek maišant apkepinate.  Patiekiate su ryžiais. Skanaus!!!

Rodyk draugams

Viščiukas piene pagal Jamie Oliver


viščiukas (1,5kg)


druskos ir pipirų


115g sviesto


½ cinamono lazdelės


1 sauja šalavijų


2 citrinų žievelių


6 česnako skiltelių (neluptų)


½ litro pieno


Orkaitę įkaitinti iki 190oC, surasti puodą atsparų karščiui. Viščiuką įtrinti druska ir pipirais, apkepinti svieste iš visų pusių, kad pasidarytų aukso spalvos. Nukelti nuo ugnies, iškelti viščiuką, išpilti sviestą. Viščiuką tiesiu taikymų vėl į tą patį puodą ir sudėti likusius ingridientus. Kepti 1 ½ valandos. Jei prisiminsite bekepant palaistytkite viščiuką susidariusiu padažu karts nuo karto. Kepti uždengtame puode., kad mėsytė greičiau perkeptų.  Aš perkėliau į stiklinį britvoną, o baigiant kepti įjungiau orkaitės rėžimą su pūtimu ir atidengiau, nes man skaniau, kai viščiukas apskrunda.


Patiekiant, nuimti mėsą nuo kaulų aplieti susidariusiu padažu su bulvių koše ir žalumynais.


 


Galėjau anksčiau išsiversti  recepčiuką, nes vakar jį aptikau  supermamoje ir jis man pasirodė labai viliojantis ČIA , nors neatitinka originalo ČIA. Į viščiuko vidų visai nereikia kišti visų supjaustytų citrinų ir pašaunant į orkaitę nereikia dėti papildomai sviesto. Gyveni ir mokaisi J Šiaip dar sumažinčiau citrinų žievelių kiekį, nes jos duoda kartumo, o viščiuką įtrintą druska ir pipirais palaikyčiau kelias valandas ar bent jau per naktį. Skanu, bet ne šedevras, nors jei daryčiau pagal teisingus nurodymus, gal būtų buvę skaniau.


 

Rodyk draugams

Malaizietiškas vištienos kari troškinys kokosų piene


Jusm reikės:


1viščiuko supjaustyto į gabalėlius


1v.š. čili pipirų (miltelių)


2v.š. kari miltelių


1v.š. saldžiosios paprikos miltelių


1a.š. kumino (indiškas kmynas)


3 skiltelės česnako


2 svogūno galvos


2 pomidorai


1/2 puodelio pjaustytų kaliandros lapelių


1v.š. aliejaus


1 lauro lapas


5 bulvių skustų ir supjaustytų  


1 skardinė kokosų pieno (1 puodelis)


3 puodeliai vandens


2 vištienos sultinio kubeliai


druskos ir pipirų pagal skonį


Įkaitintame aliejuje apkepinti smulkintą česnaką ir svogųną. ~3min. apkepinti vištienos gabaliukus. Supilti visus prieskonius, išmaišyti ir dar truputėli apkepinti. Galiausiai dedame kubeliais pjaustytus pomidorus, pilame vandenį, kokosų pieną, dedame sultinio kubelius lauro lapą ir troškiname sudėję bulves, kol viskas išvirs. Baigiant virti įberti pjaustytos kalendros lapelių (jei neturite galite įpilti žiupsnelį pjaustytų petražolių). Patiekti su prancūzišku bagetu. Labai skanu kai pamirkytas bagetas prisigeria aštroko padažo.



P.S. Siūličiau įberti 1 v.š. rudojo cukraus jei neturite rudojo, tai 1a.š. paprasto cukraus. Būtų šaunu, jei turėtumėte citrinžolės, žvaigždanyžio, krevečių pastos (gaminama iš džiovinų kiautų). Šie produktai šį troškinį padarytų dar autentiškesnį, bet nežinau, ar lietuviškam skoniui priimtinesnį :)


Šaltinis: http://www.cooks.com/rec/view/0,1739,153164-231204,00.html

Rodyk draugams

Vištienos krūtinėlių išpjovos garstyčių marinate


   Vištieną marinuojame ~30 min. marinate iš 2 šaukštų grūdėtų Dijon'o garstyčių, 1 šaukšto medaus (jei sukietėjęs, pakaitinu mikrobangėje), 2 v.š. sojos padažo. Kepame ant grotelių grilyje ar cikloninėje krosnelėje. Patiekiame su apkeptomis daržovėmis bei saldžiarūgščiu padažu. Skanaus!!!

Rodyk draugams