BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Teisingi pusryčiai


Mėgstu Viduržemio jūros pakrantės virtuvę. Paimprovizuosiu. Virtuvėje ant palangės žaliuoja bazilikai. Vasara jų gausą naikinau gamindama pesto padažą (kapoti bazilikai, graikiški riešutai, česnakas, džiugo sūris, alyvuogių aliejus ir druskytė) ir jį užsišaldydama. Sumuštinių duoną užteptą pesto padažu paskrudinu cikloninėje krosnelėje, kiaušinius paruošiu “su marškinėliais” būdu (kai į puodelį įmuštą kiaušinį panardinu į verdantį, sūdytą vandenį). Pasipjaustau pomidoro su mozarelos sūriu, keli baziliko lapeliai ir pomidorus apšlakstau alyvuogiu aliejumi, balzamico actu ir apibarstau druskyte. Greita, sveika, paprasta, skanu…

Rodyk draugams

Aštrūs krevečių vėrinukai


Krevetes ir saldziają papriką suvertas ant medinių smeigtukų pakepinti išlydytame svieste su tabasko padažu (~20 lašikų). Apkepiname iš abiejų pusių. Skanaus!!!



P.S. Lėkštėje dar matyti, kalmarų žiedai tešloje ir be riebalų apkepti džiovintų slyvų ir šoninės suktinukai.

Rodyk draugams

Suši (sushi)


Labai paprastas, bet gurmaniškas patiekalas. Raikia turėti: nori (jūros dumblių) lapų, apvalių ryžių skirtų sushi gamybai (jie turi daugiau glitimo, nei išvalyti ilgagrūdžiai), ryžių acto, tamsaus sojų padažo, wasabi pastos (žalieji japoniški krienai), o maki (suši ritinėliai) įdarui galite naudoti kas tik jums patinka. Galima: krabų lazdeles, agurką, avokadą, lašišą, tuną, krevetes, ikrus, net keptą kaiušinienę. Turėkite omenyje, kad tai yra ne mėsiškas patiekalas, o visa kita jūsų fantazijos ir skonio reikalas.


Ryžiai verdami su žiupsneliu druskos 10 min. ir paliekami pastovėti dar 10 min. uždengti dangčiu, kad sugertų drėgmę. Detalesnės virimo instrukcijos būna aprašytos ant ryžių pakuotės. Į išvirusius ryžius įpilti 2v.š. ryžių acto ir truputėlį cukraus. Tikslaus kiekio nežinau, nes darau pagal skonį.


Maki formavimo instrukcijos parodytos paveikslėlyje:



Ant bambukų kilimėlio klojame nori lapą, dedame ryžių ir idaro. Bandome tangiai susukti. Supjaustome. Valgome su sojų - wasabi padažu. Sojų padažas skiedžiamas 1/1 su vandeniu ir sumaišomas su wasabi krienais (nepadauginkite, nes spjaudysitės ugnimi). Maki valgome pakaitomis su marinuotu imbieru, kuris atgaivina skonio receptorius ir paruosia mus naujam skoniui.


Galima gaminti ir išvirkštinius maki:



Ant bambuko kilimėlio paklojus maistinę plėvelę (kad neliptų) pabarstome sėlenomis ir klojame ryžius ant jų nori lapą ir idarą. Viską susukame ir supjaustome. Žinoma, be plėvelės ;)


Skanaus.

Rodyk draugams