BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Žuvies blynai


Žuvies file be kaulų supjaustyti gabalėliais ir pabarstyti priskoniais, užpilti majonezu (~100 ml), išspausti porą česnako skiltelių, 4 šaukštais bulvių krakmolo išmaišome ir kepame aliejuje. Tokiuos blynus kepdavau su vištiena, bet pamaniau, kodėl gi nepabandžius su žuvimi, tai žinokite tikrai labai skanu ir paprasta. Tik rinkitės kūdesnę žuvį. Aš rinkčiausi tik jūrų lydekos, tilapijos file nes bandžiau su skorpijonžuve ir pangasijų file, tai man perriebu, bet čia tikriausiai skonio reikalas :) Blynelius valgėme su pomidorų padažo, majonezo, česnakų ir čili pipirų mišiniu. Skanaus!!!

Rodyk draugams

Žuvytė tinginėliams ;)

Kai namuose du monstriukai alkaniukai, nepamirštant trečiojo- vyro :), virtuvėje reikia suktis greitai. Siūlau pabandyti daug laiko neatimantį žuvies patiekaliuką:



Skardą pašlakstome alyvų aliejumi. Žuvies file apšlakstau sausu baltu vynu apibarstau žuvies prieskoniais ir apvolioju džiūvėsėliuose. Klojame ant skardelės ir 15min į 180oC įkaitintą orkaitę. Viskas. Garnyrą rinkitės pagal skonį ir nuotaiką ;)

Rodyk draugams

Žuvis marinate


Labai paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas. Žuvį supjausčius norimo dydžio gabalėliais, pabarsčius prieskoniais ir apvoliojus miltais apkepinti iš abiejų pusių aliejuje.


Apkeptus žuvies gabalėlius apipilti marinatu.


Marinatas. Supjaustome 2 svogūnus, 1 morką ir užpilus vandeniu paverdame. Įdedame cukraus, druskos, pipirų žirnelių, lauro lapelį, o nukaitus įpilame 2 v.š.acto (actas turi savybę, kaitinant garuoti ir praranda rūgštumą). Marinatas turi būti saldžiarūgštis. Atvėsinus užpilti ant keptos žuvies ir palaikyti kelias valandas.


Skanaus!!!


 

Rodyk draugams