Kas čia? Šio puslapio pagalba gali išsaugoti įrašą tolimesniam naudojimui, arba parodyti savo draugams per socialinius tinklus. Pranešimą apie įrašą galima nusiųsti ir el. paštu.

Kur norite publikuoti?

Nusiųsk draugui el. paštu

E-mail It
2009-05-04

Creme brule

Publikuota: Desertai


Mėgstu viską, kas yra paprasta ir genealu. Crem briule priskirciau būtent tokį apibūdinimą. Neperseniausiai prieš Velykas susigundžiusi vieno iš prekybos centrų rengta grietinėlės “akcija-atrakcija” prigriebiau kelis indelius, o vėliau “naikinau”, kad šis gėris eilinį kartą neatsidurtų tėvų šuns skrandyje :) O gi viskas vyko paprastai. 450g indelį grietinėlės kaitinau  su 4 v.š. cukraus ir žiupsneliu vanilijos esensijos ( prieskonių parduotuvėje pirkau kažkokį koncentruotą vanilinį cukrų, kurio labai nedaug reikia) ant silpnos ugnies. Vos pradeda garuoti iškarto nukaičiame, nes nereikia užvirti. Tuo tarpu atskyriau 6 kiaušinių trynius (baltymus sunaudosite kitur pasitelkę savo fantaziją), išplakiau…. Į išplaktus trynius maišant supyliau grietinėlę. Gautą masę supilsčiau į molinius karščiui atsparius indelius. Juos panardinau vandens vonelėje skardoje iki pusės. Kepiau pusvalandį 160oC įkaitintoje orkaitėje. Išėmus ir pravėsus kelias valandas šaldžiau šaldytuve. Nes Crem Briule patiekiamas atšalęs su deginto rudojo cukraus plutele. Kaip jau supratote teko gerai pasukti galvą, kaip tą cukrų užlydyti, bet toptelėjo į galvą mintis, kad kur tai mėtėsi vyro- rūkaliaus (vis bando mesti:)) žiebtuvėlis, labiau primenantis lietlempę… Pabėriau ant viršaus rudojo cukraus ir varkdama, svylančiais pirštais pasiekiau norimo rezultato… Sekantį kartą bandysiu naudotis grilio pagalba. Teko skaityti, kad užkepa cukrų grilyje, o vėlaiu Crem Briule patalpina trumpam į šaldymo kamerą.


 

Patiko (0)


Atgal į: Creme brule